Wednesday, December 30

Wanita Dan Pokok Semalu





Pada suatu hari, Rasulullah s.a.w berjalan-jalan bersama puteri baginda, Saidatina Fatimah r.a. Setibanya mereka berdua di bawah sebatang pohon tamar, Fatimah terpijak pohon semalu, kakinya berdarah lalu mengadu kesakitan. Fatimah mengatakan kepada bapanya apalah gunanya pohon semalu itu berada di situ dengan nada yang sedikit marah. Rasulullah dengan tenang berkata kepada puteri kesayangannya itu bahawasanya pohon semalu itu amat berkait rapat dengan wanita. Fatimah terkejut. Rasulullah menyambung kata-katanya lagi. Para wanita hendaklah mengambil pengajaran daripada pohon semalu ini dari 4 aspek. Pertama, pohon semalu akan kuncup apabila disentuh. Ini boleh diibaratkan bahawa wanita perlu mempunyai perasaan malu (pada tempatnya). Kedua, semalu mempunyai duri yang tajam untuk mempertahankan dirinya. Oleh itu, wanita perlu tahu mempertahankan diri dan maruah sebagai seorang wanita muslim. Ketiga, semalu juga mempunyai akar tunjang yang sangat kuat dan mencengkam bumi. Ini bermakna wanita solehah hendaklah mempunyai keterikatan yang sangat kuat dengan Allah Rabbul Alamin. Dan akhir sekali, semalu akan kuncup dengan sendirinya apabila senja menjelang. Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja. Ambillah pengajaran dari semalu walau pun ia hanya sepohon tumbuhan yang kecil.

Wahai insan yang bergelar wanita ambilah pengajaran dari cerita ini dan kembalilah pada Tuhanmu(berpegang pada jalan yang lurus)-yang mana rasanya tak reti pakai tudung dan pakai macam pembalut nangka,pakai kasut tubit tinggi yang 100km dah dengar,bakal melahirkan anak tanpa ikatan pernikahan masih mempunyai waktu untuk memperbetulkan keadaan.Agama islam itu sendiri telah meletakkan wanita pada level yang agak tinggi kerana pada zaman jahilliah dirimu hanyalah insan pemuas nafsu serakah lelaki.Wassalam..

Saturday, December 26

Frust Menonggeng



Ahai..Macam-macam ragam dunia zaman sekarang si tua yang berkedut sepuluh dan kubur kata mari dunia kata pergi pun masih minum todi..Sepatutnya minuml a susu supaya kuat tahan stamina dan kuat untuk tulang..
Ape nak dikata kekasih punya angkara badan juga yang dibinasakannya..Untuk anda kat luar sana apabila umur sudah sebaya nenek diatas banyak-banyakkanlah bertaubat meminta diampunkan dosa yang tidak terhitung banyaknya...minum bintang tak hilangkan masalah beb..lagi bertambah adalah....

Friday, December 25

Boleh Dikatakan Tak Munasabah


GAMBAR menunjukkan Alfie memangku anaknya manakala Chantelle berada di sisinya.

ESSEX - Keluarga kepada remaja lelaki Alfie Patten yang menjadi bapa ketika berumur 13 tahun menyelar seorang doktor kerana tidak memberitahu lebih awal berita kehamilan kekasihnya, lapor sebuah akhbar di Britain semalam.Alfie menjadi bapa selepas kekasihnya, Chantelle berumur 15 tahun melahirkan seorang bayi perempuan pada minggu lalu. Bagaimanapun, Chantelle hanya memberitahu ibunya ketika kehamilannya sudah memasuki minggu yang ke-18 iaitu selepas doktor itu melakukan pemeriksaan.

Doktor tersebut mengesahkan Chantelle hamil setelah minggu ke-12 kehamilan. Bapa Alfie, Dennis berkata: "Doktor itu sepatutnya memberitahu seorang dewasa."Namun, doktor itu mungkin tidak dapat mendedahkannya kerana menjaga rahsia peribadi pesakit."

Alfie mendapat liputan meluas pada minggu lalu di seluruh dunia selepas dia menjadi bapa ketika berumur 13 tahun.Nampaknya kena belajar ngan budak ni la kot untuk masa depan yang cemerlang...:))

Thursday, December 24

New Marketing Target - You Play We Pay




Pernah anda mendengar tentang program HEBAT "Catcheye"???Pasti belum pernah mendengarnya,BUKAN???Program ini masih terlalu baru kerana baru je dilancarkan. Yang bagusnya program ini percuma & dalam masa yang sama kita boleh menjana pendapatan bersama-sama program ini.

Sekarang saya dengan sukacitanya memperkenalkan Program "Catcheye" yang merupakan program dari MALAYSIA dan berkonsepkan "Beramal sambil Menjana Wang".Anda akan dibayar RM1.00 bila sudah mendaftar & dibayar RM0.20 setiap downline yang anda kenalkan & Anda akan dibayar sehingga level ke 4.HEBAT,BUKAN???!!!
Di catcheye.com ini,jika anda daftar dan mempunyai sepuluh orang downline dan downline-downline anda juga mendapat 10 orang downline dan seterusnya hingga 4 level...apa anda akan dapat?Anda akan dapat RM11.30 untuk satu ads yang anda klik...itu untuk satu ads..bayangkan hari itu anda klik 10 ads..anda akan RM111.30.....lumayan tu....Anda akan dibayar melalui cheq jika akaun anda telah mencukupi RM50.Jadi apa tunggu lagi..Jom daftar sekarang....


Sekiranya anda sudah bersedia untuk menyertai Program Catcheye yang HEBAT ini,sila ikuti langkah-langkah mudah yang saya berikan ini..

1
- Klik http://www.catcheye.com.my/join/?r=2538 & anda akan terima paparan merah:-

 2- Klik pada "Join Catcheye" & anda akan dipaparkan borang pendaftaran yang mudah.

3- Isi borang tersebut dengan maklumat yang betul & ada 3 soalan akan ditanyakan kepada anda.Anda tak perlu risau sebab anda hanya perlu ikut je jawapan yang saya sediakan seperti dibawah ini.

a) What is catcheye.com.my?
- A charity-oriented online advertising platform where you are rewarded for viewing ads.
b) How will catcheye.com.my work?
- You contribute to charity and receive benefits at the same time for viewing ads.
c) What is The Next Biggest Even?
- Fight For A Good Cause - Our Big Surprise launch on 21st Nov 2009
4- Selepas itu klik "Agree and Proceed"
5- Sila cek email yang anda guna untuk mendaftar pada borang tadi & klik link pengesahan yang diberikan.
6- Selepas itu anda sudah boleh login ke dalam akaun anda dan lihat RM1.00 sudah dimasukkan kedalam akaun anda.
7- SELEPAS itu anda hanya perlu kenalkan Program ini kepada orang ramai melalui "link referrel" anda dan terima RM0.20 setiap pendaftaran yang berdafttar pada link referral anda.
8- Anda juga boleh menjana pendapatan dengan klik iklan/ads yang ada setelah login ke dalam akaun anda...( iklan/ads akan disediakan untuk anda selepas pelancaran dibuat tak lama lagi...Sementara itu anda tumpukan dengan mengajak seberapa banyak orang join pada network anda.Cepat bertindak sebab Program ini masih baru & semakin berkembang PESAT!!!
SEMOGA BERJAYA!!!!


Moral Of THe Film 2012


Sebelum kamu baca,saya berjanji untuk menyampaikan mesej ini kepda kawan-kawan saya yang lain dalam lingkungan tiga hari selepas habis membaca surat ini.



Wahai manusia,adakah iman kamu kuat atau lemah. adakah kamu berani untuk melawan DAJJAL.Iman kamu hendaklah kuat dan hendaklah kamu jangan memikirkan kamu kuatSsurat-surat berantai,mesej palsu,mesej nasib adalah semua tidak bagus.mempercayai nasib adalah fasik.hendaklah kamu membaca surah al-kahfi setiap masa yang lapang.

Dajjal akan keluar apabila Masjidil Aqsa tidak berazan selama 5 atau 7 hari. kemungkinan pada 21/12/2012. ramai orang fikir itu tarikh kiamat. TIDAK!!!! Nabi Isa tidak turun utuk berdakwah lagi selama 7 tahun!! dajjal ada 30. Semuanya akan insaf sebelum mati. Dikatakan dajjal benar akan berkuasa selama 44 hari atau tahun. Jangan takut... Dajjal tidak boleh masuk Baitul Maqdis,Mekah dan Madinah.(tanah suci bagi yang nonmuslim)

Ya'juj dan Makjuj tidak muncul lagi. Kaum yang telah dikepung dan diperangkap oleh Raja Zulqarnain dan kaumnya serta membina dinding tinggi yang diperbuat daripada besi dan tembaga. Haiwan yang aneh,ad-dabah,tidak keluar lagi.haiwan sepanjang 60 hasta ini membawa tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman. Matahari masih tidak terbit dari tempat terbenamnya bermakna pintu taubat masih terbuka.

Kekurangan gempa bumi dan gunug berapi mengakibatkan tekanan pada bumi lalu mereka bencana terbesar di dunia. Laut akan kering dan menjadi gurun. neraka jahannam akan terbuka pintunya. Kiamat akan berlaku apabila tiada orang menyebut nama ALLAH.

Sebarkan kepada orang lain terutamanya umat islam. Sesunguhnya kiamat adalah jari hantu dan kelahiran Rasul Allah SAW adalah jari telunjuk.Betapa dekatnya kiamat itu.sebarkan lah kerana kamu telah berjanji di awal surat ini. Jika kamu tidak menghantar surat ini seperti janji yang kamu telah kotakan. Sesungguhnya orang yang mungkir janji dia adalah munafik dan orang munafik dimurkai ALLAH!!


Awaiting Fisrt Night


Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justeru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara

Hari itu... mem pelai sangat dimanjakan
Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...

Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,
Kitapun dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena sangat terkenal bernama Kafan
Wangian ditaburkan kebaju Kita...
Bahagian kepala.., badan. .., dan kaki diikatkan
Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah longlai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang telah tib a duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan
Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan

Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..

Dan ketika 7 langkah telah pergi.....
Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur...
Ataukah Kita akan memperoleh Siksa Kubur.....
Kita tak tahu...Dan tak seorangpun yang tahu....

Semoga ianya menjadi ikhtibar dan pedoman buat kita semua dalam menguruskan kehidupan di alam fana ini.





Wednesday, December 23

Kod Etika Blogger




1. Penulis blog perlu jujur dan adil dalam mengumpul, melapor dan menterjemahkan maklumat.

2. Tidak memplagiat hasil tulisan.

3. Mengenal pasti sumber yang boleh dipercayai.

4. Tidak menerbitkan maklumat tidak tepat.

5. Membezakan antara maklumat sokongan, komentari dan fakta.

6. Mengakui sebarang kesilapan dan membuat pembetulan dengan segera.

7. Menerangkan tujuan blog dan membuka perbincangan mengenainya kepada penulis blog lain dan orang ramai.

8. Memberitahu sebarang aktiviti yang diadakan, kerjasama dan juga agenda peribadi mengenai blog.

9. Berhati-hati dalam menyiarkan maklumat sensasi yang boleh memberi kesan pada mana-mana pihak.

Tuesday, December 22

The World Wide Web

The World Wide Web, also referred to as the Web, is the multimedia portion of the Internet. To access the information on the Web, you need a software program called a Web browser. Information on the Web is usually found in documents called webpages. A group of webpages is called a website. Every webpage (and website) on the Internet has a unique address.

What is the Internet?

The Internet is essentially a world wide network of computers that share information resources with each other. Although attempts are made in some countries to regulate its use through government legislation, the Internet is not owned by anyone - it simply consists of computers sharing information. The Internet consists of several functions including e-mail, newsgroups and the World Wide Web. Email allows messages and documents to be sent to specific people electronically; newsgroups allow information to be shared publicly about various topics; and the World Wide Web, which is often referred to as the multimedia portion of the Internet, allows you to read documents, view videos, listen to music, make purchases, sell products, download files and much, much more.
Anda Ada Cerita @ Gambar Menarik? emel ke ediman786@gmail.com
Related Posts with Thumbnails
 

Google Search

Tags

Categories

Site Info

Followers

edimanStyle© Copyright © 2009 Blogger Template Designed by ediman2u Blogger Template